EUIB
EUIB DEMANA QUE S'ESCLAREIXIN ELS FETS SOBRE JOAN CARLES I
Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha sortit avui en roda de premsa per exposar que l'actual fugida del rei emèrit, Joan Carles I és profundament deplorable.
premsaeuib 04/08/2020 - 20:59:12

EUIB DEMANA QUE S'ESCLAREIXIN ELS FETS SOBRE JOAN CARLES I 

 

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha sortit avui en roda de premsa per exposar que l'actual fugida del rei emèrit, Joan Carles I és profundament deplorable. En primer motiu per que hi ha diligències prèvies als diferents jutjats que presumptament poden implicar-lo i que el que s'espera d'un ex-cap d'estat és que quedi per declarar si fos pertinent. Així com contribuir activament a esclarir els fets del que van passar. Per tant la formació reclama al rei emèrit que no fugi ni s'exilii.

 

La formació també ha recordat que, Esquerra Unida, el Partit Comunista així com el fòrum d'advocats d'esquerres, ja varen interposar una querella criminal contra les presumptes irregularitats comissionistes que el rei emèrit conjuntament amb més gent podrien haver comès.

 

A part de valorar la fugida a l'exili de Joan Carles I, la formació ha anunciat una ofensiva institucional a tots els nivells, per suprimir tots els mèrits, honors, carrers, places, la seva condició de rei emèrit... al seu nom, ja que entenem que la tercera abdicació del rei (la primera formal, la segona quan va deixar de desenvolupar tasques de la familia real, i ara fugint de l'estat espanyol), així com les presumptes irregularitats, així com el descrèdit que aquesta institució caduca ha generat, toca donar la veu a la gent per que pugui triar quin model d'estat desitja. Entre Monarquia o República.

 

En paraules del coordinador general de la formació Juanjo Martínez, "Es veu que Joan Carles I, segueix l'exemple del seu padrí Alfons XIII anant-se a l'exili, fugint dels escàndols i de les presumptes irregularitats que ja varem denunciar en el seu moment en seu judicial. Per tant és l'enèsima mala decisió que ha pres la família Borbó en els darrers anys, generant un descrèdit que és suma a la inviolabilitat, a la manca de transparència, així com la seva natura antidemocràtica i hereditaria. Ha arribat l'hora de 2 coses, la primera es retirar els honors i privilègis que la família Borbó disposa, com noms de carrers i places, honors mèrits i privilegis com el palau de Marivent. Per altre banda també és de justícia que la gent pugui decidir democràticament quin model d'estat vol. Com a republicans que som treballarem incansables per disposar d'un cap d'estat triat democràticament, transparent i útil als interessos de la gent."


Reciente
Visto
Comentado