Fundació Cultural Coll Bardolet
Presentació del nou equip de Fundació Cultural Coll Bardolet
Nova exposició "Navegant entre Muntanyes "
fccollbardolet.org 16/04/2021 - 15:59:35
Des de la Fundació Cultural Coll Bardolet us volem convidar a visitar la nostra nova exposició temporal "Navegant entre muntanyes" una mostra d'art japonès cedida per diversos col·leccionistes; Enric Juncosa i Jaume Mercant, amb la col·laboració de l'investigador i expert en art japonès David Almazán.

Entre les estampes trobem creacions dels artistes més destacats del Japó des de el 1760 fins al 1995:
Katsushika Hokusai (1760 - 1849) molt conegut per l'obra; La gran ona de Kanagawa, present a la nostra exposició.
Utagawa Hiroshige (1797 -1858) que fou una gran inspiració per Van Gogh el qual va realitzar vàries reproduccions de les obres d'Utagawa a l'oli, amb l'objectiu d'adaptar les obres japoneses al seu propi llenguatge.
Kobayashi Kiyochika (1847 - 1915) un dels artistes més destacats de l'era Meji, el seu estil de dibuix es podria interpretar com un inici del qual seria el futur estil manga.
Toshi Yoshida (1911 - 1995) va viure la Segona Guerra Mundial i es va adaptar al nou mercat nord-americà, és un referent del ukiyo-e en l'art contemporani japonès del s. XX.
Desde la Fundación Cultural Coll Bardolet os queremos invitar a visitar nuestra nueva exposición temporal "Navegando entre montañas" una muestra de arte japonés cedida por varios coleccionistas; Enrique Juncosa y Jaume Mercante, con la colaboración del investigador y experto en arte japonés David Almazán.
 
Entre las estampas encontramos creaciones de los artistas más destacados de Japón desde el 1760 hasta el 1995:
Katsushika Hokusai (1760 - 1849) muy conocido por la obra; La gran ola de Kanagawa, presente en nuestra exposición.
Utagawa Hiroshige (1797 -1858) que fue una gran inspiración para Van Gogh el cual realizó varias reproducciones de las obras de Utagawa al óleo, con el objetivo de adaptar las obras japonesas a su propio lenguaje.
Kobayashi Kiyochika (1847 - 1915) uno de los artistas más destacados de la era Meji, su estilo de dibujo podría interpretarse como un inicio sería el futuro estilo manga.
Toshi Yoshida (1911 - 1995) vivió la Segunda Guerra Mundial y se adaptó al nuevo mercado norteamericano, es un referente del ukiyo-e en el arte contemporáneo japonés del s. XX.
 
Reciente
Visto
Comentado