Felanitx
Felanitx presenta el llibre "Possessions de Felanitx. Volum I" de Tomàs Vibot
L'Ajuntament de Felanitx i l'editorial El Gall amb col·laboració del Centre Cultural de Felanitx han presentat aquest dijous el primer llibre de possessions del terme municipal .
felanitx.org 27/01/2023 - 12:54:41

Felanitx presenta el llibre "Possessions de Felanitx. Volum I" de Tomàs Vibot

L'Ajuntament de Felanitx i l'editorial El Gall amb col·laboració del Centre Cultural de Felanitx han presentat aquest dijous el primer llibre de possessions del terme municipal titulat "Possessions de Felanitx. Volum I" del filòleg, escriptor, investigador i promotor cultural, Tomàs Vibot.

L'autor del llibre Tomàs Vibot ha manifestat "arribar a n'aquest dia és una alegria perquè consuma'm una part d'un projecte. Som un amant de les possessions, Felanitx és una terra que conec bastant i fer aquest llibre m'ha obert les portes de les possessions que mai havia visitat i sempre he admirat". Vibot ha afegit "Heu de pensar i creure, com diuen les rondalles, que a cada una de les possessions del vostre terme com qualsevol de Mallorca són un micro univers en si mateix. Són la Mallorca dins Mallorca. Són les entitats que ordenen un territori des de fa segles”.


Per part seva el batle de Felanitx Jaume Monserrat ha dit "aquest llibre deixa constància d'una feina molt interessant. Vull donar les gràcies a la gent que li ha obert les portes de casa seva. És obrir la porta a una persona que aconsegueix que en un llibre quedi reflectida la història de Felanitx per molt de temps, a més de ser explicat d'una manera que passes gust de llegir-lo. És la nostra vida, la nostra història, el passat i la nostra terra. És l'anecdotari de tot Felanitx en diferents bocins. Esperam en poc temps posar en marxa el segon volum i quedi tancat aquest cicle".

En aquest primer llibre es recullen 24 possessions que aporten una visió global de les diferents categories que es poden trobar al terme municipal. Es pot fer un recorregut per les possessions de Ca n'Alou, Son Bennàsser, Binifarda, Son Carrió, Es Carritxó Vell, Son Cifre, Cas Concos, Son Dimoni, Sa Galera, Sa Galera Nova, So n'Herevet, S'Horta d'Avall, Son Mallol, Son Menut, Son Mesquida, Son Mesquidassa, Son Navata, Es Pujol, Sa Punta, Es Rossells, Son Soler (Son Valls), Son Suau, Son Sureda, Tres Malles. Es preveu que al segon llibre quedi documentada la història d’una trentena més de possessions.

Aquest primer volum ha estat possible gràcies a la documentació recollida de l'arxiu municipal Pere Xamena Fiol, la col·lecció museogràfica Fundació Cosme Bauçà i la col·laboració de l'historiador Felanitxer Ramon Rosselló Vaquer.

 

Reciente
Visto
Comentado